Review: Farmasi Eye Brow Pencil in 01

Hey Beauties!

Recently I've been introduced to a new brand Farmasi, which decided that wanted to give beauty bloggers an opportunity to test some of their products. Their concept is similar to brands like Avon and Oriflame. They are Turkish based brand and offer 2000 products from makeup to skincare, body care, perfumes and more. They sell their products in 120 countries on 5 continents. 

Their production is up to the highest eco standards, they claim that the products don't contain any allergic ingredients, products also don't contain any animal based ingredients and they don't test on animals.


First product that I'll be reviewing is one that I've been using the most and really like it. It's their Eye Brow Pencil in shade 01. It comes in a classic pencil form with three different shades (light brown, dark brown and grey black). The design is matte black and it has the shade of the pencil in the bottom. It's one of those pencils that you need to sharp.
The price is 3.50€, but Farmasi members can get it for 2.80€. It doesn't say how much product it contains, but it seems to me like a regular eye brow pencil size.

01 is the lightest shade. It's grey based a bit warm toned light brown. It looks a lot more grey in the pencil. I personally love grey based brow products, because my natural brows have a lot of grey in it. This is also a grey based brown, but it's also a bit warm toned, which goes great with my warm hair color. I will say this might be too dark for someone who has blond hair and brows for that matter. 

I like the fact that the pencil is more on the hard side, but it's also nicely pigmented. You can easily get the color on the brows and it stays on me for the whole day


Here are the ingredients. 



I actually compared it to my favorite eye brow pencil, which is Catrice Eye Brow Stylist in 020 Date With Ash-ton. This was my favorite pencil until now. In comparison to Farmasi, Catrice is darker and more grey than Farmasi. Farmasi has a bit more of that warm brown tone to it, which actually goes really nice with my hair color. If you have cooler hair and skin tone, you might like Catrice better, but I prefer Farmasi shade. In terms of formula, they are both very similar, semi hard, good pigmentation and long lasting color. 


On the left side is Catrice and on the right side is Farmasi eye brow pencil. 


On the left side is my natural brow without any product and on the right side I used Farmasi eye brow pencil. As you can see the warm undertone is barely noticeable on the brows. You can see the difference when you compare it to other brow pencils.





If you have fairly light brows and warm skin tone or hair, this is the perfect color for you. I also think the price is really good as it's the product. It's pigmented and long lasting. This has become my everyday product and I absolutely love the shade of it. If it had spooly on the other hand it would be perfect.

I also reviewed some of the other Farmasi products: Eyebrow Styling Powder, Shine Rush 2 in 1 and Kajal Secret Eyeliner Pen.



Pred kratkim sem bila seznanjena z novo blagovno znamko Farmasi, ki se je odločila, da bo dala lepotnim blogerjem priložnost testiranja njihovih izdelkov. Njihov koncept je podoben znamkam kot so Avon in Oriflame. So turška znamka, ki ponuja 200 izdelkov od  ličil do nege kože, telesa, parfumov in še veliko več. Svoje izdelke prodajajo v 120 državah na petih kontinentih.

Njihova proizvodnja dosega najvišje eko standarde, trdijo da njihovi izdelki ne vsebujejo alergijskih sestavin, da izdelki ne vsebujejo sestavin živalskega izvora in ne testirajo na živalih.

Prvi izdelek, ki ga bom ocenjevala je izdelek, ki ga veliko uporabljam in mi je zelo všeč. To je Farmasi svinčnik za obrvi v odtenku 01. Gre za klasičen svinčnik, ki je na voljo v treh odtenkih (svetlo rjav, temno rjav in sivkasto črn). Dizajn svinčnika je mat črn in na koncu svinčnika je odtenek, ki je v svinčniku. Gre za svinčnik, ki ga je potrebno ošiliti.

Cena je 3.50€, ampak Farmasi člani ga lahko dobijo za 2.80€. Nikjer ne piše koliko izdelka vsebuje, ampak meni izgleda kot velikost drugih navadnih svinčnikov.

01 je najsvetlejši odtenek. Je toplo svetlo rjav odtenek s sivim podtonom. V svinčniku izgleda veliko bolj siv. Jaz osebno imam rada izdelek za obrvi, ki imajo siv podton, ker imajo moje naravne obrvi tudi veliko sivega odtenka. Tudi ta svinčnik je s sivim podtonom, vendar je tudi precej topel odtenek, kar se odlično ujema z mojo barvo las. Moram povedati, da bo odtenek verjetno pretemen za nekoga z blond lasmi in zelo svetlimi obrvmi.

Všeč mi je da je svinčnik bolj trd, ampak dobro pigmentiran. Nanašanje barve na obrvi je preprosto in barva ostane na meni cel dan.

Tukaj so sestavine.

Primerjala sem ga z mojim najljubšim svinčnikom za obrvi, z Catrice Eye Brow Stylist v odtenku 020 Date With Ash-ton. To je bil moj najljubši svinčnik za obrvi do zdaj. V primerjavi s Farmasi je Catrice bolj siv. Farmasi ima bolj viden topel rjav podton, ki se odlično ujema z mojo barvo las. Če imate hladen podton v laseh in koži, vam bo verjetno bolj všeč Catrice, ampak meni je bolj všeč Farmasi odtenek. Glede formule sta si oba svinčnika zelo podobna, srednje trda, dobro pigmentirana in dobro obstojna.

Na levi strani je Catrice, na desni pa Farmasi svinčnik za obrvi.

Na levi strani je moja naravna obrv brez kakršnega koli izdelka, na desni strani pa sem uporabila Farmasi svinčnik za obrvi. Kot vidite ta topel podton sploh ni zelo viden na obrveh. Razlika je bolj opazna pri primerjavi z drugimi odtenki svinčnikov.

Če imate precej svetlo rjave obrvi in topel podton kože, potem je to perfekten odtenek za vas. Tudi cena se mi zdi precej dobra. Izdelek je pigmentiran in dobro obstojen. To je postal moj izdelek za vsakodnevno uporabo in odtenek je čisto po mojem okusu. Če bi imel svinčnik na drugistrani še krtačko za česanje obrvi, bi bil perfekten.

Več o njem in podjetju si lahko preberete tukaj. Ocenila sem tudi nekaj drugih Farmasi izdelkov: Eyebrow Styling PowderShine Rush 2 in 1 in Kajal Secret Eyeliner Pen.

8 comments

  1. na mojih svetlih obrveh ful fajn pride ta svinčnik in se strinjam da ima sivkast podton :) sem ful zadovoljna z njim, ker se mi ne zdi tak trd..mogoče sem ga že fajn "zmehčala". je pa res, da mu manjka ščetka.

    Beauty of a Lemon

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni je tudi všeč, da ni preveč mehak, pa vseeno dovolj. Se mi zdi malo voskast:). Ščetka bi bila odlična. Must have za moje obrvi. :)

      Delete
  2. omajgad makeup na zadnji sliki *faints*. Šminka je prelepa :). Btw, jaz sem očitno edini človek na tem svetu, ki ji je neverjetno vseeno za obrvi :D Sploh pa za moje.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala:) Šminka je pa Bourjois Velvet Peach Club:) Mogoče zato ker imaš dovolj goste, da ne rabiš kaj preveč ;). Jaz pa obrvi moram imeti obvezno namazane ko kam grem, ker imam tako redke in nevidne :).

      Delete
  3. I am still contemplating between going for an eyebrow pencil again or switching to powder
    xx
    Maliha Rao / Red Alice Rao

    ReplyDelete
    Replies
    1. I love pencil, because it's it's quicker to use. Powders are great for if you want natural brows:).
      xx

      Delete
  4. Very nice, natural effect! :)
    xx

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks:) Yeah the shade is just dark enough to still look pretty natural:)
      xx

      Delete